top of page

Individuel behandling til flygtninge og etniske minoriteter

Individual psykoterapi særligt til flygtninge og etniske minoriteter er en samarbejdende proces mellem terapeut og klient, der ønsker at ændre og forbedre klientens livskvalitet. I In-Spirit har psykoterapi særligt til flygtninge eller klienter med muslimsk baggrund et funktionelt fokus, hvor psykologen har mere fokus på funktionen af adfærd end kulturelle aspekter alene. Psykoterapien kan hjælpe dig med at konfrontere de barrierer, som påvirker det emotionelle og mentale velvære og dermed frigøre positive følelser såsom medfølelse, mod og mere glæde. Psykoterapien bruges af mange til personlig udvikling og vækst. Individuel psykoterapi er til dig, der har behov for et intensivt individuelt forløb, hvor vi arbejder med dine personlige udfordringer.

Familiebehandling til flygtninge og etniske minoriteter

Familie har en meget stor betydning for vores personlige velvære. Det er i familien vi oplever de dybeste og stærkeste bånd, særligt det bånd, der er mellem børn og forældre og imellem søskende. Det betyder, at det er i familien, at vi finder vores tryghed, men det er også i familien, at vi bliver mest udfordret. I familiebehandlingen arbejder vi med familier og par. Behandlingen har det formål at identificere familiens ressourcer og værdier, synliggøre den negative adfærd, skabe ro og stabilitet i familien og anvise konkrete redskaber, der kan bryde det destruktive mønster.

Parterapi til flygtninge og etniske minoriteter

Når par søger parterapi, så må der være masser af kærlighed og mod bag handlingen. Parterapi er til jer, der ønsker at udvikle jer gennem jeres krise og vokse sammen som par. Flygtninge og etniske minoriteter står overfor anderledes udfordringer end andre danske par. Flygtninge og deres personlige baggrund kan præge den måde de håndterer kriser på. Mange etniske minoriteter gifter sig også på tværs af andre kulturer, hvor kulturforskellene også kan blive en udfordring. Derfor er det meget vigtigt for os, at begge parter føler sig godt tilpas når de starter op i parterapi, hvor begge har mulighed for at åbne op og sætte ord på både drømmen og udfordringerne. Det er vigtigt, at vi i terapien får grundlagt et fundament, som begge kan bygge videre på, når de kommer tilbage til livet. Vores mål er:
 • At parret genoplever deres fælles værdier og det der binder dem sammen.
 • At genfinde det kærlige syn på hinanden, som er blevet udfordret med tiden.
 • At overvinde angsten og vælge kærligheden i stedet for den negative stemme.
 • At få nye værktøjer og nye måder at kommunikere på.
 • At aktivere de pejlemærker, som er vigtige i hverdagen, så man får mere af det, som man vil have.
 • At samarbejde som team om den fælles drøm, som man har.

 

Sådan tænker par, når der er krise:
 • Vi skændes hele tiden.
 • Vi overvejer at blive skilt.
 • Vi er kan ikke blive enige om mange ting.
 • Vi bebrejder hinanden hele tiden.
 • Vi rører næsten ikke hinanden og kysser ikke.
 • Vi deler ikke intime følelser.
 • Vi kæmper mere end at samarbejde og leve livet.
 
I parterapi arbejder man væk fra en vinder eller taber mentalitet og tanken om at græsset er grønnere på den anden side. Det betyder, at vi arbejder mod fælles værdier og retningslinjer for parforholdet. Vi gør op med fortidens lidelseshistorier, som kan fortsætte med at spøge i baggrunden. Vi arbejder med kommunikation og færdighedstræning. I vil efter hver session få nogle øvelser med hjem. Vi arbejder med de forskellige roller, såsom forældreroller, overhund/underhundsroller, den aktive/den passive, den tillidsfulde/kontrollerende rolle. Parrets egne forældreroller, som de selv har overtaget.
 
Vi glæder os til at blive en del af jeres udviklingsproces.

Online Terapi, Skype eller chat til flygtninge og etniske minoriter

Vi tilbyder online behandling til dem, der har svært ved en konsultation i klinikken. Forløbet kan være online eller skiftevis både med konsultation og online terapi. Vi benytter helt samme metoder som ved konsultationerne. Man kan vælge efter hvad der er mest praktisk. Hvis man er på rejse, har en for presset hverdag eller bor for langt væk. Det vigtigste er, at du har en god internetforbindelse og en computer med webcam, en telefon eller ipad/tablet. Vi benytter selv skype, men der kan være klienter, der foretrækker Facetime eller andre værktøjer.
Betingelserne for online konsultationer:
 • Hvis forbindelsen går ned eller der er tekniske problemer, så ringer jeg dig op.
 • Online konsultation tager 1 time inkl. den tid det tager at oprette forbindelse.
 • Vi optager ikke samtalerne og sletter dig som kontakt i skype efter sessionen.
 • Alle samtaler omfatter et tavshedspligt – Du kan derfor have tillid til, at de oplysninger, du giver mig, ikke gives videre til andre.
 • Ring og book tid til online terapi.
Please reload

bottom of page